Kontakt Tandplejeren
Sitemap
Print
Kræftens Bekæmpelse

Paradentosebehandling

Ved paradentose har infektionen bredt sig til tandknoglen som holder tænderne på plads i mundhulen.
Du kan opleve at tænderne flytter sig, løsnes og i yderste konsekvens falder ud. Det er værd at bemærke, at det ikke er ualmindeligt at se patienter der kommer med en løs tand uden tidligere at opleve symptomer eller smerte.

Har man først udviklet paradentose kræver behandlingen en mere tidskrævende og dybtegående tandrodrensning.
 
Her fjerner man de sygdomsfremkaldende bakterier ( biofilm) samt tandsten.
Jo før du får konstateret infektionen, jo større er muligheden for at du kan bevare dine egne tænder.
Lider du af en hurtig udviklende og aggressiv form for paradentose er der på ”marked” mange behandlings tilbud. Nogle mere veldokumenterede end andre. Der forskes på livet løs.

Det man med sikkerhed ved er at det handler om en balance mellem bakterier og resistens. En sygdom der rammer en meget stor del af voksenbefolkningen. Man ved også at sygdommen udvikler sig i ryk, hvorfor det bliver væsenligt at få målt sine tandkødslommer med jævne mellemrum. Denne registrering er med til at tilpasse behandlingen til den enkelte patient.
 
 

Når jeg behandler paradentose tager jeg udgangspunkt i den dokumenterede behandlingsform.
Først og fremmest fjernelse af hårde og bløde belægninger på tænder og tandrødder samt curretage (reduktion af inficeret væv i tandkødslommerne) ved lokal bedøvelse uden smerte.

Dette er i langt de fleste tilfælde tilstrækkeligt. I svære tilfælde kan antibiotika/ operation komme på tale. I sådanne tilfælde henviser jeg til nogle af de dygtigste parodontologer herhjemme.
I skrivende stund er der ingen dokumenteret effekt af Laser behandling, tværtimod stadig en diskussion om en evt skade på vævet.
 
På min klinik kan du til en hver tid få adgang til nogle de seneste forskningsresultater på området.