Jeg tilbyder

Jeg tilbyder følgende

Undersøgelse

Røntgen

Tandrensning

Paradontitisbehandling

Bedøvelse

Fokus på forebyggelse generelt

Behandlingsplan

Undersøgelse

Jeg undersøger tænder, tandkød, slimhinder og evt. fyldninger, kroner og implantatet. Med røntgenbilleder afsløres huller under utætte fyldninger eller i tandmellemrum og om din kæbeknogle er intakt.


Hvor ofte der er behov for en undersøgelse er individuelt. Nogen kan nøjes med at komme en gang om året, de fleste hvert halve år og lider du af paradentose  er det tit nødvendigt at komme oftere.

Ved de regelmæssige undersøgelser kan man forebygge at der opstår større skade på tænder og tandkød.


Røntgen

 

Det anbefales at få taget oversigts røntgen med jævne mellemrum. Foruden at afsløre svært tilgængelige huller kan man faktisk ofte se hullerne før de er behandlingskrævende og i mange tilfælde  forebygge yderlige behandling.

 


Tandrensning

De fleste mennesker kan ikke undgå en tandrensning, hvor man fjerner tandsten, bakteriebelægninger og misfarvninger. Med en afpudsning bliver tænder og fyldninger rene og glatte, så bakterier får sværere ved at sætte sig fast, og du får nemmere ved at holde din mund ren i hverdagen. Samtidig forebygger det også tandkødsbetændelse og paradentose.

Tandkødsbetændelse opstår ligesom huller i tænderne af bakterier der får til at sidde på tandoverfladen. Bliver disse bakterier ikke fjernet effektivt ved daglig renholdelse, kan der opstå infektion.

Man opdager ikke nødvendigvis nogle symptomer. Det behøver ikke gøre ondt. Måske lider du af dårlige ånde, eller oplever at dit tandkød bløder ved tandbørstning.


Det er relativt nemt at forebygge / behandle Tandkødsbetændelse.

Får tandkødsbetændelsen derimod lov til, i fred og ro, at udvikle sig til en paradentose bliver behandling og prognose for de implicerede tænder langt mere resursekrævende.


Paradontitisbehandling

Ved paradontitis har infektionen bredt sig til tandknoglen som holder tænderne på plads i mundhulen.

Du kan opleve at tænderne flytter sig, løsnes og i yderste konsekvens falder ud. Det er værd at bemærke, at det ikke er ualmindeligt at se patienter der kommer med en løs tand uden tidligere at opleve symptomer eller smerte.


Har man først udviklet paradentose kræver behandlingen en mere tidskrævende og dybtegående tandrodrensning.

 

Her fjerner man de sygdomsfremkaldende bakterier ( biofilm) samt tandsten.

Jo før du får konstateret infektionen, jo større er muligheden for at du kan bevare dine egne tænder.

Lider du af en hurtig udviklende og aggressiv form for paradentose er der på ”marked” mange behandlings tilbud. Nogle mere veldokumenterede end andre. Der forskes på livet løs.


Det man med sikkerhed ved er at det handler om en balance mellem bakterier og resistens. En sygdom der rammer en meget stor del af voksenbefolkningen. Man ved også at sygdommen udvikler sig i ryk, hvorfor det bliver væsenligt at få målt sine tandkødslommer med jævne mellemrum. Denne registrering er med til at tilpasse behandlingen til den enkelte patient.
Når jeg behandler paradontitis tager jeg udgangspunkt i den dokumenterede behandlingsform.

Først og fremmest fjernelse af hårde og bløde belægninger på tænder og tandrødder samt curretage (reduktion af inficeret væv i tandkødslommerne) ved lokal bedøvelse uden smerte.


Dette er i langt de fleste tilfælde tilstrækkeligt. I svære tilfælde kan antibiotika/ operation komme på tale. I sådanne tilfælde henviser jeg til nogle af de dygtigste parodontologer herhjemme.

I skrivende stund er der ingen dokumenteret effekt af Laser behandling, tværtimod stadig en diskussion om en evt skade på vævet.

 

På min klinik kan du til en hver tid få adgang til nogle de seneste forskningsresultater på området.


Bedøvelse

Det er meget forskelligt om man har behov for bedøvelse ved behandling af Paradentose . Afgørende er graden af infektion og den enkeltes smertetærskel. Det er muligt af få en fuldt dækkende lokalbedøvelse.

Nogle har også glæde af akupunktur til smertelindring.Forebyggelse

 

Flourlak/ forsegling

Opdager man et begyndende hul, som man tidligere ville bore ud til en fyldning, kan man i mange tilfælde  ved at holde det godt rent samt få foretaget en flourbehandling undgå yderligere behandling.


Behandlingsplan

Vi lever i et samfund der ofte fokuserer meget på det ydre, og som behandler kan man godt begejstres over alle de  avancerede behandlingsmuligheder, vi idag råder over.


Og der er mange forskellige muligheder. Både de kostbare og de mindre kostbare. Jeg står med glæde tilrådighed med information om de forskellige muligheder, sådan at du forhåbentligt ender op med en løsning der passer til dit temperament og din økonomi.


Det kan også være du bare har behov for en dialog der sigter på, at tager højed for  dit evt behandlingsbehov på ” den lange bane” Her tænker jeg på, at vi jo desværre ikke, i vores samfund, kan få vores tænder behandlet gratis. Derfor er det for de fleste, nødvendigt med planlægning i god tid. Især hvis målet er at bevare egne tænder hele livet.


Den endelige beslutning om en evt. større behandling vil som udgangspunkt  foregå i dialog med den behandlende tandlæge...

 

Betændt tandkød
Sundt tandkød