Kontakt Tandplejeren
Sitemap
Print
Kræftens Bekæmpelse

Forebyggelse

 
Flourlak/ forsegling
Opdager man et begyndende hul, som man tidligere ville bore ud til en fyldning, kan man i mange tilfælde  ved at holde det godt rent samt få foretaget en flourbeh. Undgå yderlig beh.
 
 
 
 
 
Jo dybere hullet får lov at udvikle sig, jo større er risikoen for at det ender med tandpine og en dyr og rodbehandling.

Har du f.eks. en fyldning der ikke er helt glat kan det blive umuligt for dig at holde ordentligt rent. Her på røntgen billed kan man se at den store ” hvide” fyldning har en kant i mellemrummet. Dette har bevirket at der er udviklet et hul i nabotanden og som tandplejer kan man også se den begyndende ødelæggelse af knoglen der holder tanden på plads i kæben (Paradentose).

I mange tilfælde kan man forebygge skaden ved simpelthen at fjerne overskuddet og polerer området glat. I de tilfælde hvor det ikke kan lade sig gøre vil jeg henvise dig til en tandlæge for at få lavet en ny fyldning.

Desværre er det sådan at hver gang man fjerner en gammel fyldning tager man ofte også lidt mere af tanden. Det kan så ende med en dyr guld/porcelænkrone. Det er en flot og holdbar løsning som vi kan anbefale... Og så ved vi jo alle, at det er bedre og billigere at forebygge end at helbrede...